Kun pidät hyvää huolta proteeseista, niistä on iloa pidempään. Hammasproteesi tulisi tarkistuttaa vuoden välein erikoishammasteknikolla tai hammaslääkärin luona. Proteesi saattaa käytön myötä vaatia kuitenkin myös pohjauksen tai korjauksen. Varaa aika erikoishammasteknikolle soittamalla numeroon 09 838 7030.
Hammasproteesit tehdään suuhun sopivaksi, mutta ajan myötä ne alkavat löystyä sillä proteesien myötä suun limakalvot ohenevat ja leukaluu kuluu. Löystynyt proteesi saattaa aiheuttaa kipua, tulehduksia, sen alle voi jäädä ruokaa ja se voi irrota sekä rikkoutua helpommin. Tällöin proteesi tarvitsee pohjauksen, jotta se saadaan taas istumaan hyvin suussa.
Pohjauksessa erikoishammasteknikko ottaa suusta jäljennöksen ja sen perusteella lisää proteesin alaosaan muovia korvaamaan luukatoa ja limakalvojen ohentumista, jotta proteesi vastaa jälleen suun muotoa. Näin saadaan palautettua purentavoiman tasainen kohdistuminen suun limakalvoille, ja proteesi saadaan istumaan taas tiiviisti suun limakalvoa vasten. Proteesin pohjaus olisi hyvä suorittaa 2-3 vuoden välein.
Proteesi voi haljeta, siitä saattaa irrota osa tai siihen voi tulla murtuma. Proteesista voi joskus myös irrota tai rikkoontua tekohammas. Yleensä rikkoutuminen sattuu syödessä tai proteesin pudotessa lavuaariin, kun sitä pesee. Proteesit tulisi vaihtaa uusiin 5-10 vuoden välein, ja vanhat proteesit voivatkin mennä myös herkästi rikki.
Proteesin korjaaminen on helpompaa, mitä nopeammin se tehdään rikkoutumisen jälkeen.